Koje vrste stakla se koriste u staklenim kućama za nakit?

- 2021-08-19-


Sa stalnim produbljivanjem unutrašnje dekoracije, stakleni nakit kuće na tržištu postaju sve raznovrsniji, a njihove funkcije imaju tendenciju da budu praktičnije i ukrasnije. Dakle, koje vrste stakla sada postoje?

 

Staklo koje se koristi u kući staklenog nakita uglavnom uključuje sledeće:

 

1. Obično staklo

 

2. Matirano staklo: pesak granulisan sa jedne strane, obično staklo sa druge, poluprovidno

 

3. Atomizirano staklo: Na staklu postoji sloj magle, koji ima prednosti da ne jede otiske ruku i lako se čisti

 

4. Emulgovano staklo: ivica stakla je obično staklo, otprilike pola centimetra, srednji deo je sličan atomizovanom staklu, bele boje magle, prednost je što može da izoluje zrake

 

5. Brušeno staklo: boja je zelena i bela, prednost je da se ne jedu otisci ruku, a nameštaj od metalne teksture izgleda veoma moderno

 

6. Laminirano staklo: U sredini stakla će biti laminirano staklo. Naravno, to se spolja ne vidi golim okom. Neproziran je, ima prednosti i veoma je jak. Ne može se slomiti čekićem. Obično se koristi kao krevet, a naravno i cena je visoka.

 

7. Metalno staklo: metalne čestice su meki i stakleni materijal, visoke čvrstoće i generalno jedinstvenog oblika

 

8. Reflektirajuće staklo: Metalno reflektirajuće staklo se raspršuje na površinu stakla metodom jonskog raspršivanja u vakuumskoj komori kako bi se dobio ujednačen film metalnog oksida. Debljina filma od metalnog oksida je različita, naime može predstavljati različite boje i toplotnu izolaciju visokih performansi.

 

9. Izo staklo: Izo staklo se proizvodi posebnim gasovima kao što su suvi vazduh ili argon između dva komada stakla.

 

10.Kaljeno staklo: Kada se ravno staklo zagreje blizu tačke omekšavanja, ono se brzo hladi na površini stakla, tako da se napon pritiska raspoređuje na površinu stakla, a zatezni napon je u središnjem sloju.